Paginas

Het bestuur over 2022

Een creatief en ondernemend jaar

In allerlei teams binnen onze organisatie borrelden innovatieve ideeën op. Na de zware Corona-jaren ontstond er weer ruimte voor ontmoeting en ontwikkeling.

We kregen samen met onze partners veel voor elkaar en daar zijn we trots op:

  • We bezetten met tal van partners de Neude om op te komen voor iedereen die dakloosheid ervaart.
  • Met relatief gemak vormden we een volledig nieuw team om honderden vluchtelingen uit Oekraine op te vangen.
  • Een collega bedacht het Boodschappenfonds waarmee we vlekkeloos 2 ton konden weggeven aan onze cliënten.

Het huisvestingsprobleem, nog steeds een taai dossier.

Het aantal daklozen mensen nam alleen maar toe. De overheid zette een belangrijke piketpaal: de intentie om dakloosheid in 2030 te beëindigen. Daar zijn we nog ver vandaan, maar we blijven ervoor strijden!

  • We werkten mee aan het actieplan Beëindigen Dakloosheid en werden geroemd om onze gemengd wonen projecten.
  • We boden de hele winter een groep dakloze EU-arbeidsmigranten doorlopend nachtopvang.
  • We bouwden een prachtige nieuwe locatie om dakloze gezinnen in IJsselstein in een verzorgde en veilige omgeving op te vangen.

Mensen succesvol laten wonen, soms een hele toer.

We hadden regelmatig te maken met cliënten met samenlopende problemen, zoals een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid, somatische problemen of overlastrisico. Vooral in onze gemengd wonen projecten was het terugvalpercentage afgelopen jaar heel laag. Het blijkt te werken om een buurtje om onze cliënten te bouwen.

  • Aan veel overlegtafels sloegen we bruggen met partners uit de verslavingszorg en psychiatrie om onze cliënten met driedubbele diagnoses samen te ondersteunen.
  • We boden mensen begeleiding in hun eigen gemeente, zoals de succesvolle gemengd wonen projecten in Zeist, Nieuwegein en Odijk.
  • We spraken met ketenpartners af om elkaar niet meer te beconcurreren voor woningen en samen afspraken te maken met de woningbouwcorporaties.

De toekomst

Er valt komende jaren nog veel te winnen. Het oplossen van dakloosheid met voldoende woningen, het beslechten van de schotten tussen de regels en wetgeving, de financiering van Stadsgeldbeheer. En… we bestaan in 2023 30 jaar!


Wat brengt 2023?