Paginas

Medewerkers

Medewerkers

Creatief en ondernemend

Samen maken we de wereld een stukje mooier. Ook in 2022 kwamen collega’s met sprankelende en vernieuwende ideeën. Deze energie tekent de Tussenvoorziening. Daar zijn we trots op en dat zullen we blijven stimuleren.

David na 25 jaar Tussenvoorziening: “Ik voel me hier thuis.”

Ooit begon hij als vrijwilliger bij de Sleep Inn en nu is hij unit manager voor de teams Leidsche Rijn, Springplank en Skaeve Huse. David de Goede werk dit jaar 25 jaar bij de Tussenvoorziening. “Je kunt hier roepen: dit is toch niet normaal zo? En dan lukt het vaak ook nog om te veranderen.”


Lees het interviewVrijwilligerswerving: Weet jij hoe het is?

In 2022 investeerden we in de werving van vrijwilligers. Met een serie filmpjes ‘Weet jij hoe het is?’ prikkelden we potentiële vrijwilligers om tijd vrij te maken en zich aan te melden.


Bekijk meer filmpjes


Hoe verging het onze medewerkers?

De nasleep van Corona was nog voelbaar

Net als veel andere zorgorganisaties, kampten we met een hoog ziekteverzuim. Dat trok ook zijn wissel op de teams en onze cliënten. Herstelprocessen kosten tijd, maar we zien gelukkig steeds meer collega’s terug op de werkvloer.

Om het plezier en de vitaliteit van onze medewerkers na Corona weer aan te wakkeren, organiseerden we teamuitjes en borrels. We trainden leidinggevenden in het begeleiden van zieke medewerkers. En we boden extra scholing aan, zoals de training ‘Van stress naar passie’.

We zetten in op het werven en behouden van mensen

Het was soms moeizaam, maar het lukte ons afgelopen jaar uiteindelijk relatief goed om onze vacatures te vervullen. Het bleek geen probleem om een heel nieuw team te vormen voor de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Een aantal van onze Oekraïense gasten verwelkomden we zelfs in ons team van opvangmedewerkers.

We deden ons best om mensen aan onze organisatie te binden. Ook voor onze cliënten is het fijn als het verloop zo laag mogelijk is. We zetten afgelopen jaar in op betere inwerkprogramma’s, scholing en natuurlijk teambuilding. En we leidden weer nieuwe cliënten op tot ervaringsdeskundigen.

Methodisch werken


In 2022 hebben we een apart team opgezet om de werkbegeleiding aan onze collega’s professioneel vorm te geven. Team methodisch werken bestaat uit trainers, intervisoren en werkbegeleiders.


Lees het artikel